Makelaar worden

Ben jij toe aan de volgende stap in jouw makelaarscarrière?

Dan is Interhouse verkoopmakelaar worden een slimme keuze!

Je bent direct onderdeel van een 25 jarig dynamisch én groeiend netwerk van Interhouse ondernemers. Binnen een maand is jouw eigen makelaardij operationeel. En (opstart)kosten zijn laag terwijl prestaties groots zijn. Dat levert jou goede financiële resultaten.

Geïnteresseerd of vragen?

Download whitepaper

Wil jij meer weten over zelfstandig makelaar worden bij Interhouse verkoopmakelaars?

Download Whitepaper

Contact

Tijdens kantooruren:

+31 (0) 252 250 321

 7 dagen per week
Via WhatsApp:  WhatsApp button

Mail ons nu

Word zelfstandig verkoopmakelaar

Hoe bouw je succes als makelaar?

Makelaar worden bij Interhouse garandeert:

Direct onderdeel van dynamisch én groeiend ondernemersnetwerk

Bij Interhouse maakt u direct deel uit van een ‘club’ van gedreven en succesvolle collega-ondernemers. Dit biedt volop kansen om samen te werken, kennis uit te wisselen, leads te verdelen en uw makelaardij verder te laten groeien. U profiteert van de kracht van een gevestigd merk dat al meer dan 25 jaar bestaat. U focust zich op uw lokale specialistische makelaardij om succes te behalen. Kies voor Interhouse en ervaar de voordelen van een sterke ondernemersgemeenschap!

Lage (opstart)kosten waardoor goede financiële resultaten

Interhouse verkoopmakelaars is een doordachte formule waarbij kosten slim zijn gereduceerd zonder te besparen op zaken waar u mee kunt excelleren. Zo zijn de opstartkosten laag en uw maandelijkse kosten minimaal. Hierdoor is starten toegankelijk, is uw makelaardij efficiënt en financieel (heel) goed rendabel. Dit maakt succesvol ondernemerschap binnen handbereik. Kies voor Interhouse en profiteer van een relatief lage investering met groot groeipotentieel!

Binnen een maand jouw eigen verkoopmakelaardij actief

Interhouse verkoopmakelaars is een instapklare formule waarbij aan alles gedacht is. Dit maakt een snelle start mogelijk. Zo kunt u direct focussen op het mooiste deel van het vak. Zaken als een professionele website, een doordachte huisstijl en ‘state of the art’ (online) marketing zijn allemaal geregeld. Dit bespaart u veel tijd en geld. Daarnaast krijgt u intensieve begeleiding vanuit het hoofdkantoor en unieke, waardevolle leads vanuit de hele Interhouse groep. Kies voor Interhouse en ervaar de voordelen van een vlotte en gestroomlijnde start!

Andere Interhouse ondernemers

Vincent Cools

Jeroen Jones

Mareille Piena

Dirk-Jan Bonenkamp

Marjolijn Pennings

Jens Godthelp

Bas Ros

Marije Lim

Bianca Papen

Tomas Lim

Wendy Ros

Martijn Willemse

Judith de Regt

Lars Pennings

Interhouse Haarlem Linda Kooren

Linda Kooren

Carlo Mulder

Sandra van Berkel

Jan-Willem Interhouse Haarlem

Jan Willem de Vreeze

Ton Kortekaas

Zó leuk is het bij Interhouse

Zelfstandig makelaar worden bij Interhouse

Enkele klantervaringen

Zeer professionele makelaar, communiceert snel en duidelijk. Geen verrassingen en is altijd bereid dat stapje extra te zetten. Ik geef een 9,8

Een Funda gebruiker

Fijne samenwerking, professioneel, snelle en duidelijke communicatie en met warme persoonlijk aandacht.

Helma Donkers

Erg klantgericht, snelle service en fijne aanpak! Bedankt Bianca!

Nelleke Joppe

Het contact met Jens Godthelp en zijn collega's van Interhouse heb ik altijd als erg plezierig ervaren. Snel, duidelijk, vriendelijk en erg behulpzaam, evenals meedenkend en vooruitdenkend. De verkoop van mijn appartement (dat ik eerder al verhuurde via Interhouse) is deskundig en daardoor vlot en probleemloos verlopen.

Een Funda gebruiker

Perfecte begeleiding resulteerde in een zeer efficient proces met een fantastisch eindresultaat. Goed bereikbaar en uitstekende kennis van de markt.

Een Funda gebruiker

Mijn ervaring met deze makelaar is dat hij grondig en adequaat te werk gaat en een zeer goede kennis heeft over onroerend goed. Daarbij vind ik dat hij zich goed kan verplaatsen in zowel de koper als de verkoper waardoor hij een uitermate geschikte onderhandelaar is om tot een overeenkomst te komen. Ik kan zonder enige twijfel zeggen dat ik deze makelaar aanraad om een woning met gemoedsrust te kunnen verkopen.

Een Funda gebruiker

Heel erg positief, bijzonder snel bemiddeld, duidelijke afspraken, goed contact met Bianca en het belangrijkste... een goed resultaat.

Pepijn Meijer

Veelgestelde vragen

Welke opleiding heb je nodig om makelaar te worden?

Makelaar is een vrij beroep, maar wanneer je je als zelfstandig makelaar wilt aansluiten bij Interhouse, dien je minimaal KRMT gediplomeerd te zijn. Dit zijn enkele populaire mogelijkheden:

 • HBO-opleiding Vastgoed en Makelaardij: dit is een vierjarige studie die je voorbereidt op een carrière als erkend makelaar. De opleiding biedt een grondige basis van zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden die nodig zijn in het vak.
 • Basisopleiding Makelaardij: deze compacte cursus is gericht op het opleiden tot assistent-makelaar. Je maakt kennis met de essentiële beginselen van de makelaardij, een ideale start voor wie nieuw is in het vak. Vervolgens kun je de opleiding uitbreiden met een specialisatie Makelaar wonen. IPD opleidingen is een bekende aanbieder van deze opleidingen.
 • SVMNIVO-certificering: na afronding van je theorie-opleiding volgt een praktijkgedeelte. Na succesvolle afronding van deze beide onderdelen wordt je geregistreerd in het kandidatenregister.

Wat heb je nodig om zelfstandig makelaar te worden?

Om in Nederland als zelfstandig makelaar te kunnen werken, dien je naast een formele opleiding of certificering aan een aantal andere vereisten te voldoen. Hieronder vind je enkele van de belangrijkste:

 • Inschrijving bij de Kamer van Koophandel
 • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): een VOG is vereist om in aanmerking te komen voor een VastgoedCert-certificering, en toont aan dat je verleden geen belemmering vormt voor het uitoefenen van het beroep van makelaar.
 • Aansprakelijkheidsverzekering: als makelaar is het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering verplicht. Deze verzekering biedt bescherming tegen mogelijke claims van klanten en dekt je in geval van geschillen.
 • Daarnaast is het raadzaam om lid te worden van de branchevereniging.

Hoeveel verdient een makelaar?

Het inkomen van een makelaar kan sterk variëren en is afhankelijk van verschillende factoren zoals de regio, het ervaringsniveau, en de vastgoedmarkt op dat moment.

Als je ervoor kiest om als zelfstandig makelaar te werken, kunnen de verdiensten potentieel hoger zijn. Het runnen van een eigen kantoor geeft je de mogelijkheid om je inkomsten te verhogen door meerdere transacties te beheren en mogelijk ook andere makelaars in dienst te nemen. Hier geldt natuurlijk wel dat de ondernemersvaardigheden van de makelaar van groot belang zijn.

Waarom zou je makelaar willen worden?

Het kiezen voor een carrière als makelaar kan diverse voordelen en aantrekkelijke aspecten hebben, zoals:

 • Interesse in vastgoed: voor diegenen met een passie voor vastgoed en een interesse in de dynamiek van de vastgoedmarkt, biedt de rol van makelaar een boeiende en betrokken carrière.
 • Werken met mensen: als makelaar heb je de kans om nauw samen te werken met klanten en hen te begeleiden bij belangrijke levensbeslissingen zoals het kopen of verkopen van een woning. Dit sociale aspect kan voor velen een lonend onderdeel van het werk zijn.
 • Inkomenspotentieel: afhankelijk van de regio, ervaring en vaardigheden, kan een makelaar genieten van een extra aantrekkelijk inkomen.
 • Flexibiliteit: hoewel dit per situatie kan verschillen, biedt de rol van makelaar vaak enige flexibiliteit in de werkuren, wat aantrekkelijk kan zijn voor degenen die een balans tussen werk en privéleven zoeken.
 • Professionele ontwikkeling: er zijn veel kansen voor groei en voortdurende professionele ontwikkeling in de makelaardij. Er zijn diverse opleidingen en certificeringen beschikbaar om je carrière vooruit te helpen.
 • Uitdaging en variatie: elke dag kan anders zijn in de makelaardij, met een scala aan taken en verantwoordelijkheden, van het beoordelen van vastgoed tot het onderhandelen over contracten. Deze variatie kan het werk erg uitdagend maken.