Informatie over woning verkopen

Een woning verkopen

Het verkopen van een woning doet u slechts enkele keren in uw leven. U wilt een goede verkoopprijs en een gedegen koper. Het verkooptraject moet voorspoedig verlopen waarbij emotie en ratio gescheiden blijven. Juridische zaken, de koopakte en notariële zaken dienen ronduit goed geregeld te zijn. U wilt een makelaar die u echt begrijpt, maximaal bekend is met de lokale woningmarkt en de weg naar de juiste koper feilloos weet te vinden.

De juiste aanpak voor het verkopen van een woning

Bij het verkopen van een woning zijn er tal van werkzaamheden die u niet zonder meer zelf kunt. Het is verstandig om een lokale en ervaren specialist in te schakelen die uw belangen van A tot Z dient. Een makelaar die exact weet wat uw woning uniek maakt, lokaal gevestigd is én 7 dagen per week beschikbaar is kan uw kandidaat-kopers volledig informeren en zo uw woning optimaal verkopen.

Een Interhouse verkoopmakelaar is zo’n lokale specialist. Met een unieke maatwerkaanpak wordt de juiste doelgroep kandidaat-kopers bepaald en bereikt. Uw woning wordt nauwkeurig onder de loep genomen en vervolgens professioneel en doelgericht gepresenteerd. Interhouse verkoopmakelaars zijn toegewijd en stellen alles in het werk om uw woning het beste te verkopen.

Contact opnemen?

Waarom is Interhouse verkoopmakelaars de juiste keuze?

Alleen lokaal actief

Een doordachte USP van Interhouse verkoopmakelaars. De makelaar is woonachtig in de regio waar uw woning staat en daardoor bekend met alle ins en outs in en rondom uw woning. Zo worden kandidaat-kopers optimaal geïnformeerd en goede verkoopkansen maximaal.

Maatwerkaanpak

Iedere object is anders. Een Interhouse verkoopmakelaar heeft daarom altijd een maatwerkaanpak. Bij een persoonlijk gesprek wordt uw woning nauwkeurig geïnspecteerd en beoordeeld. De verkoopstrategie wordt gedegen in kaart gebracht.  De courtage is ook maatwerk, transparant en bij voorkeur prestatiegericht.

Kennis optima forma

Een Interhouse verkoopmakelaar is gediplomeerd en vakkundig. Dit is cruciaal om u gedegen van dienst te zijn en daadkrachtig namens u te kunnen handelen.

Aangesloten bij VastgoedPro

VastgoedPro is een brancheorganisatie voor gediplomeerde makelaars. Dit biedt iedere opdrachtgever de zekerheden die u van een professionele makelaar mag verwachten.

Wat doet een Interhouse verkoopmakelaar voor u?

Wat doet een Interhouse verkoopmakelaar voor u? Alle werkzaamheden overzichtelijk voor u op een rijtje.

Bekijk werkzaamheden

Dit doet een Interhouse verkoopmakelaar voor u

 1. Na een persoonlijk gesprek bij uw woning brengt de makelaar alle zaken nauwkeurig in kaart en heeft aandacht voor uw wensen en vragen. De makelaar zal ideeën ventileren over de aanpak van het beste verkooptraject.
 2. Als beide partijen besluiten om met elkaar aan de slag te willen gaan zal de makelaar een compleet voorstel opstellen. Tips over verkoop-klaar maken, te hanteren vraagprijs, mogelijke doorlooptijd, doelgroep(en), een marketing- en verkoopplan, een verwachte opbrengst en een passende courtage worden hierin opgenomen.
 3. Als het voorstel akkoord is worden de gemaakte afspraken vastgelegd in een transparante opdrachtbevestiging. Zo is er een gedegen basis voor een productieve samenwerking.
 4. Afspraken worden ingepland om uw woning hoogwaardig te fotograferen en eventueel om een high-end video op te nemen. Uw woning wordt nogmaals kritisch beoordeeld en extra (styling)zaken worden onder de loep nemen.
 5. Van uw opdracht wordt een dynamisch dossier aangemaakt via Move.nl. Alle bezichtigingen, correspondentie, biedingen etc. worden hierin gedocumenteerd. Zo is er continu inzicht in de laatste stand van zaken.
 6. De actieve verkoop wordt opgestart. Uw woning wordt in de uitwisselingssystemen van collega-makelaars aangemeld en kenbaar gemaakt in het (internationale) Interhouse netwerk. Publicatie op interhouse.nl, funda.nl, relevante woningwebsites, social mediakanalen en overige (maatwerk)media.
 7. Bezichtigingen worden ingepland. De Interhouse verkoopmakelaar is flexibel 7 dagen per week op afspraak beschikbaar voor kandidaat-kopers. Bij bezichtigingen is de makelaar aanwezig. Door grootse kennis van uw woning en de lokale omgeving worden geïnteresseerden optimaal geïnformeerd.
 8. U ontvangt feedback direct na iedere bezichtiging. U heeft altijd actuele informatie uit de eerste hand en deze informatie wordt vastgelegd in het dynamische move-dossier.
 9. Als er interesse is van kandidaat-kopers, dan wordt u daarvan direct op de hoogte gesteld. In geval de geïnteresseerde(n) om aanvullende informatie en/of stukken vraagt, worden deze verstrekt.
 10. Biedingen van kandidaat-koper worden aangenomen en vastgelegd. Dit voorstel wordt met u besproken en er wordt geadviseerd over de onderhandelingsstrategie. Na akkoord over de aanpak en voorwaarden informeert uw makelaar de kandidaat-koper schriftelijk.
 11. De onderhandelingen zijn nu gestart, een spannende fase in het verkoopproces. De gehele voortgang wordt gerapporteerd en is steeds inzichtelijk in het move-dossier.
 12. Bij bereik van overeenstemming, ligt een succesvolle verkoop binnen handbereik. De Interhouse verkoopmakelaar zal een koopovereenkomst opstellen, inclusief de overeengekomen (ontbindende) voorwaarden.
 13. Gedurende een persoonlijke afspraak op kantoor wordt de koopakte met u doorgenomen en toegelicht. Bij akkoord wordt de akte aan de koper aangeleverd ter ondertekening. Na ontvangst van de getekende koopakte wordt deze aan u ter ondertekening aangeboden.
 14. Wellicht wil de koper (al dan niet met aankoopmakelaar) een afspraak bij uw verkochte woning om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Afspraken hieromtrent zal de makelaar arrangeren.
 15. Belangrijk data, welke in de koopakte zijn vastgelegd, houdt uw makelaar nauwlettend in de gaten. Eventuele planning omtrent deze data wordt met u of derden gearrangeerd.
 16. Alle getekende stukken worden bij de notaris aangeleverd. De notaris stelt stukken op met betrekking tot de levering van uw verkochte woning. De makelaar zal deze stukken secuur controleren op juistheid.
 17. Kort voor de geplande overdracht doorloopt uw makelaar een checklist met u om te garanderen dat u een soepele overdracht van uw woning tegemoet kan zien.
 18. Op de dag van levering zal de koper (al dan niet met aankoopmakelaar) met u en uw makelaar de verkochte woning inspecteren en meterstanden opnemen. Vervolgens gaat u met uw makelaar naar de notaris om de woning over te dragen en de sleutels aan de koper te overhandigen.
 19. De notaris zal de afrekening en betaling van uw verkooptransactie in orde maken. Gelden worden overgemaakt naar u, de eventuele hypotheekvertrekker en de makelaar.

Gefeliciteerd! Ook uw woning is succesvol verkocht.

Interhouse verkoopmakelaars

Jens Godthelp

Jan-Willem Interhouse Haarlem

Jan Willem de Vreeze

Dirk-Jan Bonenkamp

Interhouse Haarlem Linda Kooren

Linda Kooren

Hoe klanten Interhouse ervaren

Zeer professionele makelaar, communiceert snel en duidelijk. Geen verrassingen en is altijd bereid dat stapje extra te zetten. Ik geef een 9,8

Een Funda gebruiker

Fijne samenwerking, professioneel, snelle en duidelijke communicatie en met warme persoonlijk aandacht.

Helma Donkers

Erg klantgericht, snelle service en fijne aanpak! Bedankt Bianca!

Nelleke Joppe

Het contact met Jens Godthelp en zijn collega's van Interhouse heb ik altijd als erg plezierig ervaren. Snel, duidelijk, vriendelijk en erg behulpzaam, evenals meedenkend en vooruitdenkend. De verkoop van mijn appartement (dat ik eerder al verhuurde via Interhouse) is deskundig en daardoor vlot en probleemloos verlopen.

Een Funda gebruiker

Perfecte begeleiding resulteerde in een zeer efficient proces met een fantastisch eindresultaat. Goed bereikbaar en uitstekende kennis van de markt.

Een Funda gebruiker

Mijn ervaring met deze makelaar is dat hij grondig en adequaat te werk gaat en een zeer goede kennis heeft over onroerend goed. Daarbij vind ik dat hij zich goed kan verplaatsen in zowel de koper als de verkoper waardoor hij een uitermate geschikte onderhandelaar is om tot een overeenkomst te komen. Ik kan zonder enige twijfel zeggen dat ik deze makelaar aanraad om een woning met gemoedsrust te kunnen verkopen.

Een Funda gebruiker

Heel erg positief, bijzonder snel bemiddeld, duidelijke afspraken, goed contact met Bianca en het belangrijkste... een goed resultaat.

Pepijn Meijer

Meer redenen om te kiezen voor een Interhouse verkoopmakelaar

 • Maatwerk courtageafspraak
  Het streven is simpel; een Interhouse verkoopmakelaar wil u meer opleveren dan in rekening brengen. U kunt rekenen op een eerlijke maatwerk courtage, bij voorkeur prestatiegericht en mede gebaseerd op de courantheid van uw woning.
 • Goede bereikbaarheid
  Interhouse verkoopmakelaars zijn kleinschalige vestigingen met focus op optimale lokale dienstverlening. Door goede bereikbaarheid, ook buiten kantoortijden, is actuele informatie altijd uit eerste hand.
 • 7 dagen per week beschikbaar
  Een woning verkopen gebeurt niet altijd tussen 9:00-17:00. Een Interhouse verkoopmakelaar is voor u en kandidaat-kopers op afspraak flexibel beschikbaar. Zo wordt uw woning ook buiten kantoortijden bezichtigd en eventueel verkocht.
 • Creatief
  De juiste doelgroep bereiken vereist frisse creativiteit en kennis. Te koop zetten of goed verkopen is immers een groot verschil.
 • Wereldwijde marketing
  Alles is tweetalig beschikbaar en naast hoogwaardige presentaties op interhouse.nl, Funda en andere gerenommeerde websites, wordt een marketingplan op maat gemaakt. Het internationale (expat)netwerk, social media, video en ook uw netwerk worden ingezet. Uw woning in no time onder de aandacht van de juiste doelgroep(en).
 • Gezamenlijk doel
  Uw woning optimaal verkopen, dat is het gezamenlijke doel. Een Interhouse verkoopmakelaar stelt alles in het werk om dat samen met u te realiseren.

Meest recente kennisblogs

18 april, 2024

Wat betekent ‘onder bod’?

Spannende tijden breken aan wanneer uw droomhuis op de markt komt. Maar wat betekent het eigenlijk als een woning ‘onder bod’ staat?  ...
Lees meer
Promo VKM VHM
01 november, 2023

Het biedlogboek: zien wat op een huis is geboden

Digitaal overzicht maakt proces transparanter Makelaars van de drie grootste brancheverenigingen NVM, VBO en VastgoedPro werken sinds dit jaar ...
Lees meer
18 oktober, 2023

Eerst kopen of eerst verkopen: wat is verstandig?

Je hebt een eigen woning maar wilt verhuizen. Wat ga je doen? Verkoop je eerst jouw woning of koop je eerst een nieuwe woning? Beide opties ...
Lees meer

Interhouse partners

Logo Pararius
Logo Mini
Logo Expat rentals
Logo Funda
Logo Hielkema & co
Logo DataChecker
Logo ARPN
Logo Realworks
Logo VastgoedPro