Informatie over woning aankopen

Een woning aankopen

Het kopen van een woning doet u slechts één of enkele keren in uw leven. Het is dan ook belangrijk dat dit goed gebeurt. Het proces van zoeken tot sleuteloverdracht is vaak een mix van emotie en ratio. U wilt uiteindelijk een woning waar u zich echt thuis zal voelen. Ook wilt u dat de aankoopvoorwaarden en veelomvattende juridische materie goed geregeld zijn. De verkopende makelaar heeft immers maar één belang en dat is gunstige voorwaarden voor de verkoper bedingen en niet voor u. Daarnaast zijn er tal van werkzaamheden die u niet zonder meer zelf kunt.

De juiste aanpak voor het aankopen van een woning

Het is verstandig om een ervaren specialist in te schakelen die juist úw belangen dient. Een gediplomeerde aankoopmakelaar met ultieme regionale marktkennis, toegang tot het gehele (nieuwste) aanbod én die goed begrijpt wat u zoekt. Een Interhouse aankoopmakelaar is zo’n vakkundige specialist. Deze beschikt over alle middelen die nodig zijn om uw nieuwe woning te zoeken, te vinden en onder de meest gunstige voorwaarden voor u aan te kopen. Starters, doorstromers, beleggers en expats; eigenlijk iedere (internationale) woningzoekende kan gebruik maken van een Interhouse aankoopmakelaar.

Contact opnemen?

Waarom is Interhouse aankoopmakelaars de juiste keuze?

Alleen regionaal actief

Een Interhouse aankoopmakelaar werkt alleen in een bepaalde regio. Zo heeft u een specialistisch makelaar die alle (regionale) kennis in huis heeft om voor u te zoeken, te vinden en een verstandige woningaankoop te realiseren.

Maatwerkaanpak

Iedere zoekopdracht is anders en verlangt een maatwerkaanpak. Bij een persoonlijk intakegesprek wordt op basis van uw woonwensen de opdracht nauwkeurig in kaart gebracht. Ook worden (on)mogelijkheden besproken en de maatwerk courtage afgestemd. Vervolgens gaat de makelaar voor u aan de slag.

Kennis optima forma

Een Interhouse aankoopmakelaar is gediplomeerd en vakkundig; cruciaal om u gedegen van dienst te zijn. Zo zorgt een Interhouse aankoopmakelaar voor een daadkrachtige en optimale aankooptransactie.

Aangesloten bij VastgoedPro

VastgoedPro is een brancheorganisatie voor gediplomeerde makelaars. Dit biedt iedere opdrachtgever de zekerheden die u van een professionele makelaar mag verwachten.

Wat doet een Interhouse aankoopmakelaar voor u?

Wat doet een Interhouse aankoopmakelaar voor u? Alle werkzaamheden overzichtelijk voor u op een rijtje.

Bekijk werkzaamheden

Dit doet een Interhouse aankoopmakelaar voor u

 1. Middels een persoonlijk gesprek brengt de makelaar uw woonwensen nauwkeurig in kaart. In dit gesprek zullen zowel de mogelijkheden als de onmogelijkheden besproken worden om uiteindelijk tot een duidelijk zoekprofiel te komen.
 2. De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een transparante opdrachtbevestiging. Zo is er een gedegen basis voor een productieve samenwerking.
 3. Er wordt een dynamisch dossier van uw opdracht aangemaakt via ‘Move’. Hierin worden alle voorgestelde woningen, bezichtigingen, correspondentie, biedingen etc. gedocumenteerd. Zo is er voor zowel u als de makelaar continu een helder inzicht in de laatste stand van zaken.
 4. Het opstarten van de actieve zoektocht naar geschikte woningen binnen uw zoekprofiel. Binnen de aanmeldsystemen van de collega makelaars en door het netwerk van de makelaar proactief te benaderen worden woningen die aan uw woonwensen voldoen geselecteerd, onder de loep genomen en aan u voorgesteld.
 5. Voor de geschikte woningen worden bezichtigingsafspraken met de verkopende makelaars ingepland. Uw Interhouse aankoopmakelaar is aanwezig bij deze bezichtigingen. Zo wordt u bijgestaan en wordt er een professionele mening gevormd over deze woning(en).
 6. In geval het een beleggingsobject betreft zal uw Interhouse aankoopmakelaar, in overleg met een Interhouse verhuurmakelaar, gedegen advies geven over verhuurbaarheid, huuropbrengst en  het te behalen rendement.
 7. Als er interesse is, wordt dit alvast kenbaar gemaakt aan de verkopende makelaar. Vervolgens worden zaken als de bouwkundige staat, visie over de marktwaarde, maar ook uw gewenste veranderingen/verbouwing nauwkeurig in kaart gebracht.  Er worden alvast relevante stukken bij de verkopende makelaar opgevraagd. Zo ontstaat er een compleet beeld van de woning.
 8. Aangeleverde relevante stukken worden secuur gecontroleerd. Bijvoorbeeld stukken als een splitsingsakte, een bewijs van eigendom, documenten van een Vereniging van eigenaren of een eventuele erfpachtakte.
 9. Het kadaster, de betreffende gemeente en het bodemloket worden door de makelaar geraadpleegd om bestemming(wijzigingen), erfdienstbaarheden, (bodem)verontreiniging, ondergrondse tanks etc. te controleren.
 10. Als zaken kloppen en u wilt overgaan tot aankoop, dan geeft uw makelaar advies over de te volgen onderhandelingsstrategie en op te nemen (ontbindende) voorwaarden. Bij akkoord over deze aanpak en voorwaarden zal uw aankoopmakelaar een schriftelijk voorstel bij de verkopende makelaar indienen.
 11. De onderhandelingen zijn nu gestart, een spannende fase in het aankoopproces. De voortgang wordt gedegen gerapporteerd en is steeds inzichtelijk voor u.
 12. Als er overeenstemming wordt bereikt, ligt uw nieuwe woning binnen handbereik.  De verkopende makelaar zal een koopovereenkomst opstellen en aanleveren. Deze akte wordt door uw aankoopmakelaar uitvoerig gecontroleerd op juistheid van alle overeengekomen zaken en (ontbindende) voorwaarden.
 13. Op kantoor van uw aankoopmakelaar wordt de koopakte persoonlijk met u doorgenomen en toegelicht. In geval alles in orde is wordt de akte door u ondertekend en wordt de akte bij de verkopende makelaar ter ondertekening door de verkoper aangeleverd.
 14. Bij uw aangekochte woning wordt een afspraak gemaakt om een bouwkundige keuring door een bouwkundig expert uit te laten voeren. De staat van uw toekomstige woning wordt zo professioneel gecontroleerd en in kaart gebracht.
 15. Uw aankoopmakelaar kan u eventueel begeleiden bij de keuze van een notaris om de overdracht plaats te laten vinden.
 16. Uw aankoopmakelaar kan u eventueel begeleiden bij de keuze van een hypotheekadviseur, zodat u zich gedegen kunt laten adviseren om een hypotheek af te sluiten.
 17. Uw aankoopmakelaar zal er nauwlettend op toezien dat de overeengekomen data in de koopakte worden nagekomen. Een eventuele planning omtrent deze data wordt met u gearrangeerd.
 18. De notaris levert stukken aan met betrekking tot de levering van de aangekochte woning. Deze stukken zal uw aankoopmakelaar secuur controleren op juistheid.
 19. Kort voor de geplande overdracht zal uw makelaar een checklist met u doorlopen om te garanderen dat er een soepele overdracht van uw woning tegemoet wordt gezien.
 20. Op dag van de levering zal de aankoopmakelaar met u de aangekochte woning inspecteren en meterstanden opnemen. Vervolgens gaat met u met uw makelaar naar de notaris gaat om de woning geleverd te krijgen en de sleutels in ontvangst te nemen.

Gefeliciteerd! U heeft uw nieuwe woning verstandig aangekocht.

Hoe klanten Interhouse ervaren

Interhouse aankoopmakelaars werd mij aangeraden omdat ik moeite had om een appartement in Den Haag te vinden. Ze zoeken de markt voor u en helpen u letterlijk met alles wat met de aankoop te maken heeft. Ik ben zeer tevreden. Heel erg bedankt!

Mike Liu

Fijne samenwerking, professioneel, snelle en duidelijke communicatie en met warme persoonlijk aandacht.

Helma Donkers

Erg klantgericht, snelle service en fijne aanpak! Bedankt Bianca!

Nelleke Joppe

Heel erg positief, bijzonder snel bemiddeld, duidelijke afspraken, goed contact met Bianca en het belangrijkste... een goed resultaat.

Pepijn Meijer

Meer redenen om te kiezen voor een Interhouse aankoopmakelaar

 • Goede bereikbaarheid
  Interhouse aankoopmakelaars zijn kleinschalige vestigingen en goed bereikbaar, zelfs buiten reguliere kantoortijden. Er is volledige focus op u. Actuele informatie en updates omtrent uw aankoop zijn zo altijd uit de eerste hand.
 • 7 dagen per week beschikbaar
  Een woning aankopen gebeurt niet altijd op werkdagen van 9:00 tot 17:00. Naast de reguliere kantoortijden is een Interhouse aankoopmakelaar op afspraak beschikbaar om uw aankoop te bespreken en eventueel te beklinken.
 • Prestatiegerichte courtage
  Niets is standaard bij Interhouse aankoopmakelaars, dus ook het tarief niet. De makelaar wil u meer opleveren dan in rekening brengen. U kunt rekenen op een courtage die goed bij uw opdracht past.
 • Samen op jacht!
  Afwachten is geen optie. Succesvol zoeken, vinden en aankopen vereist actie. Netwerk, creativiteit, maximale marktkennis en motivatie worden keer op keer ingezet om u optimaal van dienst te zijn.
 • Gezamenlijk doel
  Uw ideale woning verstandig aankopen, dat is het gezamenlijke doel. Dit alles door een maatwerkaanpak, onder de beste voorwaarden en tegen een eerlijk, prestatiegericht tarief.

Beleggen door investeren in vastgoed

Een Interhouse aankoopmakelaar kan u bijstaan bij de aankoop van een goede vastgoedbelegging. Door de lokale kennis en korte lijnen met de Interhouse verhuurmakelaars is een aantrekkelijke en verstandige aankoop gegarandeerd. De hoogste zekerheid en de laagste risico’s.

Meest recente kennisblogs

drone Haarlem
30 mei, 2024

De betekenis van ‘kosten koper’ uitgelegd 

Bij bestaande te koop aangeboden woningen staat achter de vraagprijs vaak de afkorting ‘k.k.’ Dit betekent ‘kosten koper’. Dat houdt in dat er ...
Lees meer
aankoop en verkoopmakelaar
30 mei, 2024

Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar?

Het belang van professionele bijstand Het aankopen of verkopen van een woning is een belangrijke beslissing. Het gaat om één van de grootste ...
Lees meer
18 april, 2024

Wat betekent ‘onder bod’?

Scrollend door online woningaanbod kom je regelmatig woningen tegen waarbij de beschikbaarheid wordt gedefinieerd als ‘onder bod’. Wat betekent ...
Lees meer

Interhouse partners

Logo Pararius
Logo Mini
Logo Expat rentals
Logo Funda
Logo Hielkema & co
Logo DataChecker
Logo ARPN
Logo Realworks
Logo VastgoedPro