blog-jens-godthelp

De voordelen van gemeubileerd verhuren

Voornamelijk in de randstad is er door woningzoekers veel vraag naar gemeubileerde huurwoningen. Als woningverhuurder raden wij u in sommige gevallen dan ook aan om gemeubileerd te verhuren. Het een en ander is afhankelijk van het type woning, de locatie en uw doelen als verhuurder. Voor een gemeubileerde woning kunt u een iets hogere huur berekenen en naar alle waarschijnlijkheid kunt u een expat als huurder verwelkomen. Zij zijn in de regel nette huurders met een hoger inkomen en hebben zelf minder gelegenheid om woningen in te richten. Een gemeubileerde woning wordt gemiddeld 2 jaar verhuurd, waardoor u flexibel blijft met uw woning. Deze vorm van verhuur is vanzelfsprekend niet voor iedere verhuurder wenselijk, maar wij informeren u graag over de mogelijkheden, verplichtingen en consequenties.

 1. De ideale huurder
  Als u op zoek bent naar een ideale huurder voor een gemeubileerde woning dan is een juiste en complete inrichting van groot belang. Hierdoor is de kans op risico-arm verhuren en dat uw woning in goede conditie blijft groter.Het inrichten van de ideale gemeubileerde woning is de beste gelegenheid om de perfecte huurder ook daadwerkelijk te vinden. Pas de inrichting aan op de bewoner die u zoekt. Is de inrichting “high-end”, dan is de kans groter dat er high-end huurders zullen kiezen voor uw woning.
 2. Verwachtingen van een gemeubileerde woning
  Een potentiële huurder heeft bepaalde verwachtingen van en eisen aan een woning die zij graag huren. Zo dient er bijvoorbeeld een wasmachine, een wasdroger en een flatscreen televisie standaard aanwezig te zijn. Ook de aanwezigheid van moderne (keuken) apparatuur en voorzieningen is een must in alle gevallen. In principe zouden huurders direct uw woning moeten kunnen betrekken, wat betekent dat ook bestek, kookgerei, linnengoed etc. aanwezig dienen te zijn. Gedurende de huurovereenkomst dient de inventaris compleet te blijven en goed te functioneren. U dient zich goed te realiseren dat u als verhuurder in vele gevallen de verantwoordelijkheid hiervoor blijft dragen. Als een apparaat onverhoopt kapot gaat, buiten de schuld van de huurder om, dan zult u deze vlot moeten vervangen. Interhouse heeft voor onze woningverhuurders een complete inventarisatielijst waardoor u er zeker van bent dat uw woning compleet is.
 3. Inrichting tips voor uw woning in de verhuur
  Wij raden u aan om de woning zo neutraal mogelijk in te richten. Hierdoor spreekt u een groter publiek aan, plus een neutrale inrichting geeft de toekomstige bewoner ruimte tot het personaliseren van de woning. Omdat wij heel goed begrijpen dat het inrichten van een woning niet uw expertise is, bieden wij onze klanten de mogelijkheid gebruik te maken van onze woninginrichters. Dit bespaart u enorm veel tijd.  Denkt u maar eens hoeveel tijd er gaat zitten in het in elkaar zetten van kasten, bedden en andere meubels. Ook het bestellen en installeren zijn zaken die wij moeiteloos van u overnemen. In vele gevallen kunnen wij meubels en apparatuur ook nog eens goedkoper aanschaffen. Gewoonweg omdat wij een groot netwerk hebben van topleveranciers.
 4. Interhouse verhuurmakelaars helpt u bij (gemeubileerd) verhuren
  Wij begrijpen als geen ander dat er bij het verhuren van uw woning een aantal keuzes gemaakt moeten worden. Met onze ruime kennis en inmiddels ruim 20 jaar ervaring zijn wij graag uw partner in het maken van de juiste keuze. Gemeubileerd verhuren heeft bepaalde voordelen, waarin wij u graag adviseren tot het vinden van de juiste huurder van uw woning. Ook begrijpen wij dat een persoonlijk gesprek altijd de voorkeur heeft, zodat u alle vragen kunt stellen die u heeft en we zo samen kunnen beoordelen of gemeubileerd verhuren voor u de juiste keuze is. Neemt u gerust contact met ons op via één van onze vestigingen, het dichtst bij u in de buurt.

Meer van onze blog:

Verkoop woning verhuur woning
16 november, 2022

Wat als je woning verkopen niet lukt? 

Na een jarenlange, toenemende gekte op de woningmarkt zien we deze trend nu stagneren. Waar woningen enige tijd geleden dezelfde maand of zelfs ...
Lees meer
19 oktober, 2022

Video: Kan een koper nog afzien van de aankoop van een woning nadat er overeenstemming is bereikt?

Voor de videoreeks ”Interhouse weet het” gaat Margot op zoek naar antwoorden op veel gestelde vragen. In deze video wordt de volgende ...
Lees meer