Vastgoedpro

De zekerheid van een Vastgoedpro professional

Roelof schreef een blog over de voordelen voor woningverkopers van een verkoopmakelaar die is aangesloten bij Vastgoedpro.

De aansluiting van een makelaar en/of taxateur bij Vastgoedpro biedt zekerheden voor zowel de professional zelf als voor de opdrachtgever die zaken met deze professional doet. Maar wat betekent de aansluiting van de makelaar bij Vastgoedpro nu precies voor uw opdrachtgever?

Vastgoedpro bewaakt de kwaliteit van de aangesloten professional zodat u deze met een gerust hart kunt inschakelen. Niet iedereen kan lid worden van Vastgoedpro. Wanneer een makelaar zich als lid wil aanmelden, vindt er ballotage plaats. Zo dient het aspirant-lid aan bepaalde opleidingseisen te voldoen en moet er aansluitend jaarlijks verplichte educatie worden gevolgd. Uw makelaar werkt met gestandaardiseerde documenten en algemene consumentenvoorwaarden die branchebreed zijn vastgelegd en de goedkeuring hebben van Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond. Mocht uw makelaar geconfronteerd worden met voor hem minder bekende zaken, dan heeft hij een inhoudelijk sterk bureau, een juridische dienst en 750 collega-professionals tot zijn beschikking om te raadplegen. Ook moeten de leden van Vastgoedpro werken volgens de erecode, moeten zij een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunnen overleggen en zijn zij verplicht een beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Dit alles zorgt ervoor dat u een makelaar inschakelt die:

  • Aantoonbaar kennis van zaken heeft.
  • Actief zijn kennis op peil houdt en op de hoogte is van actualiteiten.
  • Met de juiste documenten werkt.
  • Een groot netwerk heeft.
  • Over de tools en informatie beschikt om zijn werk zo goed mogelijk te doen.

Zo sprak ik laatst een mevrouw die, zonder dat er nu direct een probleem speelde, wilde informeren naar hoe één en ander nu precies werkte in de makelaardij. Zij had haar huis in de verkoop gegeven bij een Vastgoedpro-makelaar en was daar erg tevreden over. Bij haar buren echter, die een andere makelaar hadden ingeschakeld, was er zo veel misgegaan dat ze wat onzeker was geworden over de opdracht die ze aan haar makelaar had gegeven. Al pratende over de communicatie met de makelaar, de opdracht tot dienstverlening die was gebruikt en de algemene consumentenvoorwaarden waaruit we enkele artikelen bespraken, kwam deze mevrouw al snel tot de conclusie dat niet alleen haar gevoel over de makelaar goed was, maar dat ook op papier alles duidelijk en goed geregeld was.

De mevrouw uit het bovenstaande voorbeeld ging met een gerust hart verder met haar makelaar. Ze had de makelaar gekozen vanwege de goede klik, maar was opgelucht dat zij nu wist dat zaken als opleidingsniveau, deskundigheid en betrouwbaarheid ook goed zaten. Gaat er dan toch onverhoopt iets mis en ontstaat er een geschil met de makelaar. Wat gebeurt er dan? De Vastgoedpro professionals zijn aangesloten bij De Geschillencommissie die voor meer dan 50 branches het geschillenrecht organiseert. Deze organisatie, opgezet door de overheid, biedt u de zekerheid dat uw klacht inzake betaling of verleende diensten juist, terecht en onafhankelijk wordt beoordeeld mocht u er met de professional zelf niet uitkomen.

Kortom: veel zekerheden tijdens de toch al spannende periode waarin u een huis koopt of verkoopt!

Meer van onze blog:

Woning te huur
16 mei, 2024

Hoe werkt een bezichtiging?

Een bezichtiging is wat ons betreft een verplichte stap in ons verhuurproces. Wij willen dat kandidaat huurders de woning live bekijken en zich ...
Lees meer
18 april, 2024

Tijdelijk jouw eigen woning verhuren? Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten.  

Het komt vaak voor dat woningeigenaren hun woning tijdelijk willen verhuren. Hiervoor nemen zij contact op met één van onze vestigingen en worden ...
Lees meer