Interhouse weet het

Video: Hoe kan een woning voor de verhuur het beste worden opgeleverd?

Voor de videoreeks ”Interhouse weet het” gaat Margot op zoek naar antwoorden op veel gestelde vragen. In deze video wordt de volgende vraag beantwoord: Hoe kan een woning voor de verhuur het beste worden opgeleverd? Hiervoor gaat Margot op bezoek bij Jeroen Jones, vastgoedspecialist bij Interhouse verhuurmakelaars Hilversum. Hij heeft ervaring en interesse in vastgoed in de breedste zin van het woord én de vastberadenheid om jou als klant te ontzorgen.

Met de combinatie van zijn internationale netwerk en zijn kennis van zaken is Margot bij hem aan het juiste adres om antwoord te krijgen op haar vraag. Benieuwd naar het antwoord? Bekijk de gehele video hieronder.

Hoe kan een woning voor de verhuur het beste worden opgeleverd?

Laten we vooropstellen dat het belangrijk is dat de woning in goede staat verkeert. Soms betekent dit dat er een verbouwing of renovatie plaats moet vinden. Een verhuurmakelaar heeft hier veelal ervaring mee en kan hierin ook een rol spelen. Het is dan bijvoorbeeld belangrijk dat de woning geschikt is voor beoogde doelgroep en cosmetisch ook in orde is.

Wat is cosmetisch dan vooral belangrijk?

Bijvoorbeeld het schilderwerk, sauswerk en behangwerk. Maar denk ook aan het onderhoud van de tuin. Een nette huurder zoekt een nette woning. Als de woning er niet tiptop uitziet spreek je een bepaalde doelgroep ook niet aan of kan het ook zijn dat de huurder wat lakser wordt. Onze ervaring leert dat een nette woning een nette huurder trekt en dat de woning ook veel netter blijft.

woning schoon opleveren

En als dit in orde is, wat zijn dan nog meer zaken om op te letten?

Wij adviseren altijd om eenmalig in een grondige professionele schoonmaak te investeren. Als de factuur hiervan overlegd kan worden, kan dit ook met de huurder worden overeengekomen worden voor aan het einde van de huurovereenkomst. Verder adviseren we altijd om een verzorgd sleutelplan aan de huurder te leveren.

Wat houdt dit precies in?

Afhankelijk van het soort woning en de samenstelling van de huurder wordt het aantal sets bepaald. We raden deugdelijke sloten en sleutels aan en alles het liefst gelijksluitend.

En dan is de woning klaar om verhuurd te worden?

Bijna! Er zijn verder ook nog een aantal zaken om op te letten, bijvoorbeeld gebruiksaanwijzingen van apparatuur, de buitenruimten en het informeren van buren en eventueel de VVE. Bekijk ook nog de uitgebreide blog over dit onderwerp waar het uitgeschreven staat.

Meer informatie over het verhuren van woningen? Bekijk onze informatie over woning verhuren pagina.

Meer van onze blog:

29 november, 2023

De Wet vaste huurcontracten

De Wet vaste huurcontracten is door de Eerste Kamer aangenomen en zal vanaf volgend jaar (mogelijk 1 juli 2024) in werking gaan treden voor ...
Lees meer
17 november, 2023

Veranderen de spelregels in box 3 opnieuw?

Nog steeds is er veel te doen om box 3. Vastgoedbeleggers worden door het huidige forfaitaire systeem vaak zeer ongunstig belast. Lees voor meer ...
Lees meer