Woning te huur

Hoe werkt een bezichtiging?

Een bezichtiging is wat ons betreft een verplichte stap in ons verhuurproces. Wij willen dat kandidaat huurders de woning live bekijken en zich zo een goed beeld te kunnen vormen van de ruimte, de voorzieningen, de staat van de woning en en de voorwaarden van de huurovereenkomst. Een huis moet een thuis worden, en het gevoel bij een woning is daarbij een hele belangrijke factor. Je wilt de ruimtes ervaren, de lichtinval zien, eventueel uitzicht beoordelen en zelfs hoe een woning ‘ruikt’ speelt mee. Dit haal je nou eenmaal niet uit foto’s of uit de advertentietekst . Richting onze opdrachtgever is dit ook één van de belangrijkste stappen uit onze dienstverlening. Op papier kan iedereen “de ideale kandidaat” zijn, maar hoe is dat in het persoonlijk contact?  

Weloverwogen beslissing

We beperken het aantal kandidaten per bezichtigingsronde tot 4 a 5 personen, Zo heeft iedereen  een gecontroleerde en overzichtelijke bezichtigingservaring. De makelaar heeft persoonlijke aandacht voor elke kandidaat en individuele vragen van elke kandidaat kunnen gedegen beantwoord kunnen worden. Voor kandidaat-huurders is er dan genoeg ruimte om de woning goed te beoordelen en de juiste informatie te verkrijgen om vervolgens een weloverwogen beslissing te kunnen maken. 

Het belang van relevante informatie

Tijdens de bezichtiging begeleidt onze makelaar de kandidaten door de woning en voorziet hen van relevante informatie over de indeling, voorzieningen en eventuele bijzonderheden. Deze aanpak vermindert de kans op onaangename verrassingen achteraf. Een woning kan in het echt nou eenmaal anders zijn dan online. Misschien zijn er aanpassingen gedaan die niet op de foto’s te zien zijn. Een bezichtiging neemt alle mogelijke twijfel weg en zo is iedereen op de hoogte van de situatie zoals deze in werkelijkheid is. Het juridische kader rondom de huurovereenkomst wordt ook toegelicht, zodat voor iedereen duidelijk is waar ieders rechten en plichten liggen. Deze relevante informatie zorgt ervoor dat iedereen weet waarvoor er wordt getekend. 

Indruk van de kandidaten

Bezichtigingen zijn een uitstekende gelegenheid voor de makelaar om een betere indruk van de kandidaten te krijgen. Door de gesprekken tijdens de bezichtiging kan de makelaar meer te weten komen over de personen, buiten de informatie die op voorhand bij hen is opgevraagd. Ook hiervoor geldt dat het contact anders kan zijn dan op papier en ook dit kan van invloed kan zijn op de uiteindelijke beslissing van de verhuurder. Deze indrukken worden, samen met de profielen op papier, met verhuurder besproken en beoordeeld. Uiteindelijk wegen al deze factoren mee voor verhuurder om te kunnen bepalen aan welke kandidaat de woning zal worden toegewezen.

Kortom, bezichtigingen spelen een heel belangrijke rol in het verhuurproces, waarbij transparantie en kennismaking centraal staan. Het biedt zowel huurders als verhuurders en diens makelaar de mogelijkheid om de juiste en weloverwogen beslissing te kunnen maken. Zo wordt er een goede basis gelegd voor een succesvolle huurperiode.  

Overweeg je om jouw woning te verhuren? 

Neem dan gerust contact op met één van onze vestigingen om de mogelijheden te bespreken.

Meer van onze blog:

18 april, 2024

Tijdelijk jouw eigen woning verhuren? Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten.  

Het komt vaak voor dat woningeigenaren hun woning tijdelijk willen verhuren. Hiervoor nemen zij contact op met één van onze vestigingen en worden ...
Lees meer
18 april, 2024

Wat betekent ‘onder bod’?

Spannende tijden breken aan wanneer uw droomhuis op de markt komt. Maar wat betekent het eigenlijk als een woning ‘onder bod’ staat?  ...
Lees meer