Marius

Investeren in een gemeenschap in plaats van appartementen

Westplan Investors is één van de velen investeerders die ervoor koos om Interhouse verhuurmakelaars in te schakelen om woningen te verhuren. Het complex van de te verhuren appartementen is echter veel meer dan alleen appartementen en was daardoor een erg bijzonder project. In dit blog vertelt Evan Swaak, asset manager voor Marius, hier meer over.

Toen we begonnen met het maken van de plannen voor ons complex ‘Marius’ in Warmond, wilden we meer maken dan alleen appartementen. We wilden gastvrije woningen creëren voor mensen van alle leeftijden. Een plek waar mensen kunnen wonen, werken en spelen. Een omgeving waar je op een zinvolle manier contact kunt maken met je buren en waar dagelijkse voorzieningen voor de deur liggen.

Onze (soort van) Amerikaanse roots
De ontwikkelaar van Marius is een Nederlandse zakenman met lokale wortels die al meer dan 25 jaar met succes meergezinsgemeenschappen heeft ontwikkeld in het zuiden van de Verenigde Staten. In deze periode zijn er meer dan 17.000 appartementen ontwikkeld, wat overeenkomt met ongeveer $ 1,7 miljard aan investeringen sinds de start. Eén van de redenen voor het succes was dat er gemeenschappen werden gecreëerd in plaats van alleen appartementen. Een community waar onze bewoners, geen huurders, gebruik kunnen maken van een fitness, zwembad, gemeenschappelijke ruimtes, samenwerkings ruimtes en hondenwasstations. Door al deze voorzieningen in onze complexen op te nemen, kunnen we ervoor zorgen dat mensen met plezier bij ons verblijven.

Marius appartementen
Dit idee van samenleven is wat we wilden creëren voor onze toekomstige gasten in Warmond. We hebben een volledig functionerende fitnessruimte gecreëerd waar onze gasten gratis kunnen trainen. In de kapel hebben we een gemeenschappelijke ruimte gecreëerd die is voorzien van een koffiezetapparaat, een pooltafel, ligstoelen en samenwerkingsruimtes, zodat een rustige werkruimte nooit te ver van huis is. Een hondenwasstation bevindt zich dicht bij de wasmachines, zodat iedereen die bij ons woont een schoon huis kan hebben. In de zomer kunnen gasten genieten van de barbecue in de achtertuin die geschikt is voor bijeenkomsten met het gezin of de buren. Dit alles gelegen in een historisch en sereen bos dat je naar binnen trekt en ervoor zorgt dat je nooit meer weg wilt.

Ons partnerschap met Interhouse verhuurmakelaars
Toen het tijd werd om Marius open te stellen voor zijn toekomstige bewoners, hebben we besloten om met Interhouse verhuurmakelaars samen te werken omdat zij de lokale markt kennen en het belang begrijpen van het vinden van geschikte en kwalitatieve huurders voor onze gemeenschap. Bij eventuele problemen leidde hun duidelijke communicatie tot snelle oplossingen. Binnen een maand na oplevering van Marius waren alle 94 gestoffeerde appartementen verhuurd.

Meer van onze blog:

Welke huurprijs mag een verhuurder vragen?
19 maart, 2021

Welke huurprijs mag een verhuurder vragen?

Welke huurprijs mag een verhuurder voor een woning vragen? Rob Salman geeft in deze video het antwoord.
Lees meer
Mag een verhuurder de borg inhouden
18 februari, 2021

Mag een verhuurder de borg inhouden?

Mag een verhuurder de borgsom mag inhouden als een huurder schade heeft veroorzaakt? Marije Lim geeft het antwoord.
Lees meer