Voordelen verhuurmakelaar Den Haag

9 voordelen van een verhuurmakelaar Den Haag

U heeft een huis of appartement en u denkt eraan om deze te verhuren. Nu de woningmarkt op volle toeren draait is dat geen gek idee. Het lijkt soms makkelijk, uw woning verhuren, maar toch is de woningmarkt een complexe markt. Er komt veel kijken bij de verhuur van een woning. Zo kan het lastig zijn om geschikte huurders te vinden, kunnen er conflicten ontstaan met huurders, moeten de huurovereenkomsten aan wettelijke eisen voldoen, heeft de woning onderhoud of zelfs reparaties nodig, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het verhuren van een woning kan al snel een fulltime baan worden.

Een verhuurmakelaar Den Haag weet precies welke regelgeving geldt voor de regio en kent de markt tot in detail. Daarnaast neemt een verhuurmakelaar allerlei werk over, zodat het verhuren van een woning geen fulltime baan meer is. Maar wat doet een verhuurmakelaar eigenlijk? Wat is het voordeel van het inhuren van een verhuurmakelaar in Den Haag?

Wat is een verhuurmakelaar?

Een verhuurmakelaar is niet hetzelfde als een reguliere (verkoop)makelaar. Een verhuurmakelaar wordt namelijk ingehuurd door de verhuurder van een woning. In feite is een verhuurmakelaar een tussenpersoon tussen de eigenaar van een woning en de huurder. Hij/zij bemiddelt tussen de verhuurder en een potentiële huurder en regelt (delen van) het verhuurproces. Van de promotie, presentatie en bezichtiging van een woning, tot aan de selectieprocedure van de potentiële huurders, financiële check, onderhandelingen en het verhuurcontract.

Wat doet een verhuurmakelaar:

  • Adviseren over de huurprijs
  • De woning onder de aandacht brengen van zijn of haar netwerk (expats, bedrijven, collega-makelaars)
  • Advertenties plaatsen op woningsites
  • Kandidaten selecteren
  • Begeleiden van bezichtigingen
  • Uitvoeren financiële check bij potentiële huurders
  • Opstellen van een huurovereenkomst
  • Inspectie en sleuteloverdracht
  • en meer!

Waarom verhuren via een verhuurmakelaar in Den Haag?

Het is dus mogelijk om een verhuurmakelaar in Den Haag in te huren om het hele verhuurproces van A tot Z te laten regelen. Wij hebben de 9 grootste voordelen van een verhuurmakelaar Den Haag op een rijtje gezet:

1.   Vakkennis

Het kost enorm veel tijd om zelf een expert te worden op het gebied van verhuren. En dan hebben we het nog niet eens over de randzaken, zoals de promotie en presentatie van een woning en het selectieproces. Waarom zou u zelf tijd en energie steken in het worden van een expert, als verhuurmakelaars de opleiding en jarenlange ervaring al hebben?

2.   Sneller verhuurd

Doordat een verhuurmakelaar al zoveel ervaring heeft en een expert is, is een huis verhuren via een makelaar altijd sneller dan wanneer u zelf huurders moet zoeken. Uw woning wordt bijvoorbeeld niet alleen op de eigen website gezet, maar ook op die van bekende aanbodswebsites zoals Funda en Pararius. Een verhuurmakelaar is actief bezig met de promotie van uw woning. Zo wordt er naast de aanbodswebsites ook sociale media ingezet, zodat uw woning uitgebreid onder de aandacht wordt gebracht. Daarnaast heeft een verhuurmakelaar vaak interessante contacten.

Van een verhuurmakelaar Den Haag kunt u dan ook verwachten dat deze in contact staat met grote instanties. In Den Haag zijn er honderden internationale overheidsorganisaties, ambassades en een aantal grote multinationals. Voor expats die tijdelijk in Nederland komen werken, 1 á 2 jaar, heeft een woning huren de voorkeur. Vaak wordt de relocatie van expats geregeld door relocate agents. Een verhuurmakelaar Den Haag heeft vaak intensief contact met relocate agents, grote bedrijven met internationaal personeel en expatnetwerken. Door dit intensieve contact en het enorme netwerk in de regio is uw woning vaak snel verhuurd.

3.   Wijkkennis

Een verhuurmakelaar Den Haag weet alles over de wijken. Zo kan de makelaar de gedetailleerde en uitgebreide informatie over de wijk inzetten om de juiste huurders te vinden, maar ook om de vergelijkbare huurprijzen te identificeren en deze aan u voor te leggen. In overleg met u als eigenaar bepaalt een verhuurmakelaar de huurprijs voor de woning. Om de juiste keuze te maken is de wijkkennis van de verhuurmakelaar onmisbaar. Voor huurders zijn de additionele informatie over bijvoorbeeld de aanwezigheid van scholen, winkels, openbaar vervoer, etc. belangrijk om een keuze te maken.

4.   Hogere huuropbrengsten

Doordat de verhuurmakelaar Den Haag zo goed kent, kent hij/zij ook de markt goed. Niet zo gek ook als de verhuurmakelaar zoveel verschillende huizen heeft gezien en geïnspecteerd. Daarom weet de verhuurmakelaar ook de juiste verhuurprijs voor uw woning. U wilt namelijk niet de kans lopen dat de woning maar niet verhuurd wordt, omdat de prijs te hoog is. Maar te laag inzetten wilt u ook niet, want dan loopt u elke maand geld mis. De verhuurmakelaar heeft in Den Haag een grote klantenkring en weet de potentiële huurders te vinden met gerichte marketing. Hierdoor haalt de verhuurmakelaar alles eruit wat erin zit en is de huurprijs zo hoog als mogelijk. Wanneer mogelijk geeft de verhuurmakelaar ook adviezen of hulp bij woonstyling, wat kan helpen om de huurprijs te maximaliseren. Kortom: u geniet van de meest optimale huuropbrengsten.

5.   Geen zorgen over wet & regelgeving

Den Haag kent ook extra regels waar u als verhuurder aan moet denken. Bijvoorbeeld de regels omtrent de huisvestingsvergunning. Doordat de verhuurmakelaar Den Haag op zijn duimpje kent, weet hij/zij ook alle regels waarmee u te maken heeft als verhuurder. Naast de specifieke regiogebonden regels, zijn er natuurlijk nog meer regels waar u als verhuurder aan moet voldoen. Verder heeft u misschien ook eigen wensen die u in het huurcontract wilt verwerken.

Wat mag wel en wat mag niet? Het uitzoeken van al deze regels en kleine lettertjes is een hele klus. Door een verhuurmakelaar in te huren wordt u begeleid door een expert. U hoeft zich daarom geen zorgen te maken over wat u wel en niet contractueel kunt vastleggen en hoe de wetgeving omtrent verhuur in elkaar zit. Naast het regelen van het contract en het uitzoeken van alle regeltjes, zorgt de verhuurmakelaar ook voor het overige papierwerk. U voorkomt hiermee een heleboel problemen en ellende die u door zelf te verhuren riskeert.

6.   Geen foute huurders

U kent het wel: huurders die niet met de goede intentie huren. Ze betalen slecht, of niet, voeren illegale activiteiten uit in uw woning of onderverhuren uw woning. Kortom, de nachtmerrie van elke verhuurder: een ‘foute huurder’. U kunt ze meestal niet herkennen, ‘foute huurders’ zijn een meester in vermomming en manipulatie. Door de jarenlange ervaring van een verhuurmakelaar Den Haag herkent hij een ‘foute huurder’ meestal wél in één oogopslag. En als dit in het eerste gesprek nog niet opvalt, dan komt het gegarandeerd naar boven in de uitgebreide screening.

7.   Geen discussies & minder conflicten

Een uitgebreide screening is niet alleen om de ‘foute huurders’ eruit te pikken, maar ook om de kans te verkleinen dat je in een tijd- en energieslurpend conflict met de huurder terecht komt. In deze screening trekt de verhuurmakelaar gegevens van de potentiële huurder na. Er wordt in de eerste plaats gekeken naar de financiële situatie van de persoon. Om de kans te minimaliseren dat een huurder later voor betalingsproblemen zorgt, wordt er gevraagd naar de inkomenssituatie van de geïnteresseerde. Bovendien kan een verhuurmakelaar aanvullende informatie natrekken, bijvoorbeeld door bij eerdere verhuurders informatie op te vragen. Zo kan de verhuurmakelaar nagaan welke kandidaten mogelijk voor betalingsproblemen of andere conflicten kunnen zorgen en deze personen afwijzen als huurder van uw woning.

Toch kan er natuurlijk onenigheid ontstaan over de exacte inhoud van de huurovereenkomst, bijvoorbeeld over wie bepaald onderhoud moet verrichten of over eventuele schade die door de huurder is toegebracht. Bovendien kan het voorkomen dat een huurder zelfs na de screening (in de toekomst) de huur niet kan of wil betalen. U moet dan achter de huurder aan om alsnog het geld te krijgen waar u recht op heeft. Zo’n conflict is een grote angst van elke verhuurder. Het kost veel tijd en zorgt voor stress. In dit geval is het ook een groot voordeel om een verhuurmakelaar in de arm te nemen. Hij/zij heeft meer ervaring met dergelijke situaties en kan conflicten op een professionele wijze voor u oplossen. U hoeft zich dan geen zorgen meer te maken over discussies of andere conflicten.

8.   Geen tijd kwijt aan beheer en service

De meeste verhuurmakelaars bieden verschillende servicepakketten aan. Als u echt optimaal en zorgeloos uw woning wil verhuren kunt u voor een full service pakket kiezen. De verhuurmakelaar regelt dan naast alle eerdergenoemde punten ook het beheer en de service die hoort bij het verhuren van een woning. Dit betekent dat al het contact met de huurder via de verhuurmakelaar loopt en dus niet direct met u, de verhuurder.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat de huurder zich buitensluit, of de waterleiding lekt, of er is sprake van een betalingsachterstand. Dit wordt allemaal direct door de verhuurmakelaar gesignaleerd en actie op ondernomen. Ook voor vragen en problemen kunnen de huurders bij de verhuurmakelaar terecht. Aangezien de kans groot is dat uw woning aan een expat verhuurd wordt, is het extra prettig dat de verhuurmakelaar alles in de gaten houdt en het aanspreekpunt is. Expats zijn namelijk nieuw in Den Haag, mogelijk ook in Nederland, en hebben daardoor vaker vragen en hulp nodig.

9.   Minder en kortere leegstand

U wilt als verhuurder geen leegstand. Leegstand betekent namelijk dat u in die tijd geen huurinkomsten ontvangt, terwijl de kosten van uw woning wel gewoon doorlopen. Daarom wilt u de periode van leegstand zo kort mogelijk houden. Hierbij kan een verhuurmakelaar u helpen. Een verhuurmakelaar Den Haag weet hoe hij/zij een bepaalde woonruimte onder de aandacht moet brengen van potentiële huurders.

Door de jarenlange ervaring in Den Haag kent de verhuurmakelaar de wijk en de woningmarkt, zodat hij/zij u ook kan adviseren over een marktconforme huurprijs. Daarnaast realiseert de verhuurmakelaar een minimale leegstand door een goede presentatie van de woning op de juiste websites, het inzetten van zijn/haar uitgebreide netwerk, het hebben van een grote variatie aan klanten, en een goede vindbaarheid van de woning online. Hierbij kan prachtige, visuele content natuurlijk niet missen. Daarom zorgt de verhuurmakelaar Den Haag ook voor een aantrekkelijke visuele presentatie.

Uw woning in Den Haag verhuren bij Interhouse?

Het is verstandig om de verhuur van uw woning uit te besteden aan een verhuurmakelaar Den Haag: een ervaren specialist die de Haagse markt tot in de detail kent. Werkzaamheden als het bepalen van de actuele en optimale huurprijs, de bijkomende juridische materie omtrent huurprijswetgeving, huurbescherming van een huurder en het juiste model huurovereenkomst correct toepassen vereist vakkennis. Ook het bereiken en grondig screenen van hoge kwaliteit (expat)huurders vraagt om specialistische kennis, ervaring en slagkracht. Een woning goed verhuren is echt een vak.

Interhouse verhuurmakelaars verstaat dit vak inmiddels meer dan 25 jaar en beschikt over een schat aan ervaring. Zij garanderen aantoonbare meerwaarde van hun diensten. Bovendien kunt u rekenen op een heldere communicatie in de gehele samenwerking.

Op zoek naar een huurhuis Den Haag of benieuwd naar de huurhuizen in Den Haag die door onze verhuurmakelaars worden aangeboden? Klik dan hier!

Verhuurmakelaar Den Haag