Woning huren in Den Haag

Woning huren in Den Haag?

Het zal u niet ontgaan zijn: het is niet alleen lastig om een koopwoning te vinden, maar ook een woning huren wordt steeds lastiger. Een woning huren in Den Haag is niet meer zo makkelijk en daarom krijgen wij veel vragen binnen. Vragen als: ‘hoe vind ik een huurwoning in Den Haag?’ ‘Hoe kom ik zo snel mogelijk aan een huurwoning?’ ‘Hoe maak je meer kans op een huurhuis in Den Haag?’ Wij geven u antwoord op deze vragen.

Woning huren in Den Haag; waar te beginnen?

Ten eerste, als u een huurhuis in Den Haag wilt dan moet u bedenken wat uw wensen zijn. Wat wilt u het liefst, maar vraag uzelf ook af waar u genoegen mee zal nemen. In deze tijd is de kans groot dat u niet direct uw droomwoning vindt.

Aan de andere kant wilt u wel woonplezier hebben, u betaalt immers maandelijks een aanzienlijk bedrag. Daarom is het belangrijk om een lijst met concrete eisen op te stellen. Wilt u wonen in de binnenstad? Of juist een huurhuis aan de rand van de stad? Zoekt u een appartement of juist een volledig woonhuis? Gemeubileerd of kaal? Wilt u dichtbij een school wonen of juist niet?

Verwachtingen huurhuis in Den Haag

Het is verstandig om ook alvast uw maximum budget te bepalen. Om realistisch te blijven, kunt u de markt in uw gewenste omgeving bekijken. Een appartement van 105 m2 in hartje Den Haag is wellicht wat u wenst, maar met een budget van € 700 per maand moet u uw verwachtingen misschien bijstellen. Ook is het belangrijk om te bedenken hoe lang u ergens wilt blijven wonen. Wanneer u niet helemaal enthousiast bent, maar wel voor een goede prijs een huurhuis in Den Haag hebt kunnen vinden, dan is een jaartje daar wonen vaak nog te overzien.

Nog meer keuzes

Nu u uw wensen heeft opgeschreven, zijn er nog andere keuzes die u kunt maken. Er zijn meerdere mogelijkheden om een woning te huren in Den Haag. Wilt u sociale huur of gaat u voor de vrije sector? Kiest u voor particulier huren of een huurwoning via een woningcorporatie? Vooral nieuwe huurders zullen hun schouders ophalen bij deze vragen.

Wat zeker is: u wilt zo snel mogelijk een fijne huurwoning vinden die past binnen het budget. Toch is het handig om bekender te worden met bovengenoemde termen. Via woningcorporaties zult u vrijwel alleen maar sociale huurwoningen vinden. In de vrije sector bieden particulieren hun woning aan.

Woning huren in de vrije sector van Den Haag

Wat is het verschil? Voor een sociale huurwoning komt u alleen in aanmerking als u voldoet aan de strengere inkomenseisen. Indien een woning niet als een sociale huurwoning wordt aangemerkt en de woning dus in de vrije sector valt, mogen verhuurders zelf hun huurprijs bepalen. Om deze redenen is een sociale huurwoning goedkoper dan een particuliere huurwoning in de vrije sector.

De voordelen van huren in de vrije sector zijn:

  • U hoeft niet te voldoen aan strengere inkomenseisen
  • Soms worden de woningen gestoffeerd of gemeubileerd aangeboden
  • U heeft niet te maken met lange wachtlijsten
  • U hoeft niet jarenlang punten te sparen
  • U heeft direct contact met de verhuurder of zijn/haar beheerder

Een gestoffeerde of gemeubileerde woning huren in Den Haag is ideaal voor iedereen die door omstandigheden geen inboedel heeft. Mogelijk door scheiding, internationale verhuizing, of studenten die voor het eerst de huizenmarkt betreden.

Huisjesmelkers?!

Het risico van de vrije sector is dat u de gevreesde huisjesmelker tegen het lijf loopt die een te hoge huurprijs vraagt voor een slecht onderhouden pand. Van zo’n huurhuis wordt u absoluut niet vrolijk. Woningcorporaties zijn daarentegen onderworpen aan strengere regels qua onderhoud, u zult dit dus minder snel tegenkomen bij hen. Het is alleen niet altijd mogelijk om bij een woningcorporatie een woning te huren in Den Haag. Om problemen zo veel mogelijk te voorkomen is het verstandig om een aanhuurmakelaar in de arm te nemen.

Zo snel mogelijk een woning huren

En nu: hoe komt u zo snel mogelijk aan een huurhuis in Den Haag? Aan de hand van uw persoonlijke woonwensen gaat een aanhuurmakelaar voor u op zoek naar een huurwoning. De aanhuurmakelaar zoekt, selecteert en screent de meest geschikte woningen voor u. Omdat aanhuurmakelaars dagelijks het speelveld doorzoeken (de gehele regionale woningmarkt) weten zij waar ze moeten zijn om een woning te vinden die aan uw wensen voldoet.

De gewenste woonomgeving, de regionale makelaars en de lokale Haagse woningmarkt kennen zij tot in detail. Daarbovenop hebben zij ook nog toegang tot het nieuwste woningaanbod, tot woningen die soms nog niet eens op de markt zijn. Logisch dus om een aanhuurmakelaar in te huren als u zo snel mogelijk een woning in Den Haag wilt huren.

Onderhandelen met de verhuurder

Een woning huren in Den Haag is niet alleen lastig qua zoekproces. Ook het onderhandelingsproces met de verhuurder kan soms een uitdaging zijn. Een aanhuurmakelaar arrangeert bezichtigingen voor woningen die geschikt lijken. U bezichtigt alleen woningen die aan uw woonwensen voldoen dankzij het screeningsproces.

Na de bezichtiging evalueren jullie deze en bespreken jullie, indien aan de orde, de voorwaarden en strategie voor de onderhandeling met de verhuurmakelaar. Hierdoor weet u zeker dat u in goede handen bent en niet een fikse huur betaalt voor een woning die het niet waard is.

Woning huren en het papierwerk

Naast dat een aanhuurmakelaar het screeningsproces voor u doet, de bezichtigingen arrangeert en voor u onderhandelt, zorgen zij ook voor het papierwerk. Aanhuurmakelaars toetsen de huurovereenkomst op juridische correctheid en de overeengekomen voorwaarden. Huisjesmelkers vinden vaak wegen om in uw huurovereenkomst onder bepaalde verplichtingen uit te komen, zoals onderhoud en reparaties.

Zorgeloos een woning huren in Den Haag

Ook zien ze erop toe dat uw nieuwe woning wordt opgeleverd volgens afspraak. Dit doen ze door bij de sleuteloverdracht aanwezig te zijn. Op dat moment voeren zij een grondige inspectie uit en controleren ze de opname van de meterstanden. Alles wordt vastgelegd middels een uitgebreid inspectierapport en een fotorapportage. U bent hierdoor verzekerd van zorgeloos wonen in een woning naar uw wensen onder de beste voorwaarden.

Snel een woning huren in Den Haag?

U kunt zich wel voorstellen dat het proces van het zoeken van een huurhuis in Den Haag langer duurt en veel meer moeite kost als u daar zelf aan begint. Het is niet onmogelijk, maar wel veel moeilijker. Vooral nu de woningmarkt zo onder druk staat. Daarbij komt er bij een woning huren in Den Haag veel meer kijken dan alleen de juiste woning vinden. Het risico op slecht onderhouden woningen en fikse huurprijzen is groot. Of op huurovereenkomsten waarbij verhuurders onder verplichtingen uit willen komen. Dit kan ervoor zorgen dat u langer dan nodig is bezig bent met het zoeken van een huurwoning.

Meer weten over een woning huren in Den Haag en wat een aankoopmakelaar voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Huren Den Haag Interhouse