stylingtips verkoopklaar

Maak je huis verkoopklaar met onze woningstylingtips

De kogel is door de kerk: je gaat je huis verkopen. Spannend! Aan de hand van een paar simpele verkoopstylingadviezen maak je je woning nóg aantrekkelijker voor potentiële kopers. Wil jij ook snel(ler) je huis verkopen? Lees dan vooral verder!

1: Ruim je rommel op

Een inkoppertje natuurlijk… Maar wist je dat er naast rondslingerende rommel ontzettend veel andere dingen zijn die ook gewoon aan de kant kunnen? Denk aan jassen, schoenen, sporttassen, speelgoed, boeken, keukenapparatuur, eetbakjes van je huisdieren, chloor- of shampooflessen, maar ook persoonlijke spullen zoals foto’s, kindertekeningen, verzamelingen et cetera.

2: Creëer meer ruimte in je huis

Zet je meubels zo ruim mogelijk neer en haal krukjes, stoelen of andere kleinere meubels weg. Zo maak je het vloeroppervlak optisch groter en bewegen potentiële kopers zich makkelijker door de woning. Dus: ruim rommel, overbodige meubels en persoonlijke items op. Hoe minder spullen, hoe beter!

3: Maak je huis (overdreven goed) schoon

Geen zin om te poetsen? Sorry, maar nu moet het écht even! Zorg voor een schoon en fris huis; maak alles goed schoon, zet ramen en deuren van tevoren een tijdje open, lap ramen en spiegels, hang een nieuw toiletblokje in de toiletpot en zorg dat je toilet, badkamer en keuken er picobello uit zien. Een schoon huis is aantrekkelijker en geeft de indruk dat je de boel goed voor elkaar hebt!

4: Zorg voor veel licht in en om het huis

Doe je gordijnen open, haal je zonnescherm omhoog en zet (ook overdag) een extra lampje aan om donkere hoekjes te verlichten, zodat de ruimte groter lijkt. Is het al donker buiten en krijg je kijkers? Steek gezellig een kaarsje aan en denk aan je buitenlampen en tuinverlichting.

5: Pak kleine klusjes aan

Schimmel in de douchehoek, loszittende deurklinken, afgebladderde verf, versleten vloerbedekking, een verstopte dak afvoer. Die kleine – ogenschijnlijk onbelangrijke – klusjes geven de indruk dat er nog veel meer achterstallig onderhoud is dan op het eerste gezicht te zien is. Dus: loop je huis even kritisch na en werk dit soort punten af. Zo maak je in een mum van tijd je woning ‘instapklaar’. En dat klinkt toch meteen een stuk aantrekkelijker in de advertentie!

6: De finishing touch…

Zet de puntjes op de i: breng kinderen en huisdieren even naar de buren, leeg de wasmand, zorg voor lekkere geurtjes in huis, zet een bosje bloemen op tafel, veeg de stoep, haal de auto voor de deur weg, verwijder onkruid en dode planten uit de tuin en zorg dat er een aangename temperatuur in je huis heerst.

En die appeltaart dan? Altijd goed! Heb je geen zin of tijd om een appeltaart te bakken? Zet koffie (ruikt ook heerlijk!) met een schaaltje koekjes neer, of steek een (appeltaarrt)geurkaarsje. Het water loopt je in de mond…

DUS: Zorg voor een fris, opgeruimd huis en zo min mogelijk afleiding.

Ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Meer van onze blog:

Woning te huur
16 mei, 2024

Hoe werkt een bezichtiging?

Een bezichtiging is wat ons betreft een verplichte stap in ons verhuurproces. Wij willen dat kandidaat huurders de woning live bekijken en zich ...
Lees meer
18 april, 2024

Tijdelijk jouw eigen woning verhuren? Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten.  

Het komt vaak voor dat woningeigenaren hun woning tijdelijk willen verhuren. Hiervoor nemen zij contact op met één van onze vestigingen en worden ...
Lees meer