Video: Hoe wordt de vraagprijs van een woning bepaald?

Voor de videoreeks ”Interhouse weet het” gaat Margot op zoek naar antwoorden op veel gestelde vragen. In deze video wordt de volgende vraag beantwoord: Hoe wordt de vraagprijs van een woning bepaald? Hiervoor gaat Margot op bezoek bij Jens Godthelp, verkoopmakelaar bij Interhouse verkoopmakelaars Den Haag. Hij is een specialist op dit gebied en daarom is Margot bij hem aan het juiste adres om antwoord te krijgen op deze vraag. Benieuwd naar het antwoord? Bekijk de gehele video hieronder.

Hoe wordt de vraagprijs van een woning bepaald?

Het bepalen van de vraagprijs van een te verkopen woning is erg belangrijk. Iedere woning is uniek en bij het bepalen van de vraagprijs zijn erg veel verschillende factoren belangrijk.

Welke factoren zijn dan zoal belangrijk?

Inhoud, woningtype en locatie zijn de belangrijkste factoren. Daarnaast zijn ook perceelgrootte, bouwjaar, luxeniveau, staat van onderhoud, de zonligging van de tuin of balkon en nog veel meer factoren van belang. Om de vraagprijs te bepalen wordt er ook altijd onderzoek gedaan naar ander aanbod in de buurt.

Interhouse verkoopmakelaars

Dus er wordt gekeken voor welke vraagprijs vergelijkbare panden in de buurt te koop stonden?

Ja, en voor welk bedrag ze zijn verkocht. Makelaars hebben toegang tot systemen om historische transacties in te zien. Ook wordt er gekeken naar de vraag naar het type woning en de ontwikkelingen in de buurt. Makelaars houden dit altijd nauw in de gaten.

 En komt er ook nog strategie kijken bij het bepalen van de vraagprijs voor een woning?

Jazeker. In iedere markt, overspannen of niet, zijn de juiste vraagprijs en verkoopstrategie cruciaal voor het uiteindelijke resultaat. Strategieën kunnen bijvoorbeeld zijn bieden vanaf, koopsom, of prijs op aanvraag. Er blijven nog steeds woningen staan door het hanteren van de verkeerde vraagprijs.

Meer informatie over het verkopen van woningen? Bekijk onze informatie over woning verkopen pagina.

Of neem contact op met een van onze vestigingen

Meer van onze blog:

29 november, 2023

De Wet vaste huurcontracten

De Wet vaste huurcontracten is door de Eerste Kamer aangenomen en zal vanaf volgend jaar (mogelijk 1 juli 2024) in werking gaan treden voor ...
Lees meer
17 november, 2023

Veranderen de spelregels in box 3 opnieuw?

Nog steeds is er veel te doen om box 3. Vastgoedbeleggers worden door het huidige forfaitaire systeem vaak zeer ongunstig belast. Lees voor meer ...
Lees meer