Video: Hoe wordt de vraagprijs van een woning bepaald?

Voor de videoreeks ”Interhouse weet het” gaat Margot op zoek naar antwoorden op veel gestelde vragen. In deze video wordt de volgende vraag beantwoord: Hoe wordt de vraagprijs van een woning bepaald? Hiervoor gaat Margot op bezoek bij Jens Godthelp, verkoopmakelaar bij Interhouse verkoopmakelaars Den Haag. Hij is een specialist op dit gebied en daarom is Margot bij hem aan het juiste adres om antwoord te krijgen op deze vraag. Benieuwd naar het antwoord? Bekijk de gehele video hieronder.

Hoe wordt de vraagprijs van een woning bepaald?

Het bepalen van de vraagprijs van een te verkopen woning is erg belangrijk. Iedere woning is uniek en bij het bepalen van de vraagprijs zijn erg veel verschillende factoren belangrijk.

Welke factoren zijn dan zoal belangrijk?

Inhoud, woningtype en locatie zijn de belangrijkste factoren. Daarnaast zijn ook perceelgrootte, bouwjaar, luxeniveau, staat van onderhoud, de zonligging van de tuin of balkon en nog veel meer factoren van belang. Om de vraagprijs te bepalen wordt er ook altijd onderzoek gedaan naar ander aanbod in de buurt.

Interhouse verkoopmakelaars

Dus er wordt gekeken voor welke vraagprijs vergelijkbare panden in de buurt te koop stonden?

Ja, en voor welk bedrag ze zijn verkocht. Makelaars hebben toegang tot systemen om historische transacties in te zien. Ook wordt er gekeken naar de vraag naar het type woning en de ontwikkelingen in de buurt. Makelaars houden dit altijd nauw in de gaten.

 En komt er ook nog strategie kijken bij het bepalen van de vraagprijs voor een woning?

Jazeker. In iedere markt, overspannen of niet, zijn de juiste vraagprijs en verkoopstrategie cruciaal voor het uiteindelijke resultaat. Strategieën kunnen bijvoorbeeld zijn bieden vanaf, koopsom, of prijs op aanvraag. Er blijven nog steeds woningen staan door het hanteren van de verkeerde vraagprijs.

Meer informatie over het verkopen van woningen? Bekijk onze informatie over woning verkopen pagina.

Of neem contact op met een van onze vestigingen

Meer van onze blog:

Gemeentelijke belastingen
14 maart, 2023

Gemeentelijke belastingen; wie betaalt wat?

Ieder jaar valt het aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen en de waterschapsbelastingen weer op de mat. Wij krijgen vaak de vraag voor ...
Lees meer
Energielabel Interhouse weet het
09 maart, 2023

Alles wat je moet weten over het energielabel voor je huis 

Wat is het energielabel? Het energielabel is een label dat volgens Europese richtlijnen moet worden meegeleverd bij de verkoop van allerlei ...
Lees meer