Video: Mag ik tijdelijk mijn woning verhuren?

Voor de videoreeks ”Interhouse weet het” gaat Margot op zoek naar antwoorden op veel gestelde vragen. In deze video wordt de volgende vraag beantwoord: Mag ik tijdelijk mijn woning verhuren? Hiervoor gaat Margot op bezoek bij Judith de Regt en Maartje van Peer, verhuurmakelaar bij Interhouse verhuurmakelaars Breda. Zij zijn specialisten op dit gebied en daarom is Margot bij hen aan het juiste adres om antwoord te krijgen op deze vraag. Benieuwd naar het antwoord? Bekijk de gehele video hieronder.

Mag ik tijdelijk mijn woning verhuren?

Ja, als je je huis tijdelijk zelf niet bewoond, maar wel de intentie hebt om er terug te keren kun je je woning tijdelijk te huur aanbieden.

Oké, en hoe gaat dat dan in zijn werk?

Allereerst gaan we op zoek naar de juiste huurder. Je wilt natuurlijk dat de persoon die in jouw huis komt wonen daar goed voor zorgt. Door een goede screening en jarenlange ervaring vinden we de beste kandidaat. Daarnaast is het heel belangrijk dat de juiste huurovereenkomst wordt opgesteld. Er bestaan namelijk verschillende huurovereenkomsten voor verschillende situaties. In dit geval gebruik je dan een huurovereenkomst voor bepaalde tijd, ook wel tussenhuur genoemd. In de huurovereenkomst wordt precies afgesproken voor welke periode de woning wordt aangeboden en wanneer de overeenkomst eindigt.

tijdelijk huurcontract woning

En stel nou dat ik onverwachts eerder terug wil komen? Kan ik dan opzeggen?

Dat kan niet zomaar. Als de huurder het ook goed vindt om eerder te beëindigen dan is het natuurlijk prima om daar samen afspraken over te maken, maar als de huurder de termijn wil uitzitten heeft hij/zij daartoe wel recht. Verlengen kan wel, als blijkt dat je na de afgesproken 2 jaar bijvoorbeeld toch nog een jaar langer wegblijft. Zolang er maar wel sprake blijft van de juiste opzeggrond, namelijk terugkeer naar eigen woning.

Oké, dus als ik na de afgesproken twee jaar weer terug wil komen dan kan dat zonder problemen?

Ja, dat kan. Er is duidelijk overeengekomen voor welke periode je bent vertrokken en wanneer je weer terugkomt. Wel is het heel belangrijk dat de huurovereenkomst op de juiste manier wordt opgezegd richting de huurder. Hierbij dien je je te houden aan wettelijke termijnen. Wij kunnen je hierbij helpen.

Interhouse vastgoedmanagement

Als je als eigenaar helemaal zorgeloos wilt vertrekken adviseren we je om het beheer van je woning ook via Interhouse te laten lopen. We hebben een vastgoedmanagement-afdeling die tijdens jouw afwezigheid als aanspreekpunt dient voor de huurder. Vragen over de huurovereenkomst, maar ook technische meldingen, komen eerst bij Interhouse terecht en worden waar mogelijk direct adequaat opgepakt.

Meer informatie over het verhuren van woningen? Bekijk onze informatie over woning verhuren pagina.

Of neem contact op met een van onze vestigingen

Meer van onze blog:

28 juni, 2024

De Wet betaalbare huur

Onbegrijpelijk, maar na fel en terecht verzet vanuit de branche, en kritiek van diverse experts, waaronder de Raad van State, is de Wet ...
Lees meer
18 juni, 2024

Informatieplicht Wet goed verhuurderschap

Sinds 1 juli 2023 is de Wet goed verhuurderschap van kracht. We informeerden onze verhuurders daar vorig jaar al over door dit blog te schrijven. ...
Lees meer