Hoe werkt de huurverhoging?

In de huurovereenkomst is te vinden welke methode wordt gebruikt om de huurprijs te verhogen, er zijn namelijk meerdere varianten mogelijk.

Indien er sprake is van sociale huur wordt er door de Rijksoverheid bepaald met welk percentage maximaal mag worden verhoogd.

Bij middenhuur geldt dat de overheid een maximum percentage geeft, dat is gebaseerd op de gemiddelde CAO-loonontwikkeling. De methode uit de huurovereenkomst bepaalt de huurverhoging, maar die mag nooit meer zijn dat dit wettelijk maximum. De huurovereenkomsten van Interhouse hanteren het maximum percentage standaard als verhogingspercentage.

In de vrije huursector wordt grotendeels dezelfde regeling als bij de middenhuur aangehouden, alleen wordt het verhogingspercentage bepaald op basis van de inflatie óf het gemiddelde CAO-loonontwikkeling. Het laagste percentage van deze twee is de maximaal toe te passen huurverhoging.

Bekijk ook deze video.

Meer van onze blog:

17 april, 2025

Let op: valse online berichten uit naam van Interhouse 

Bij Interhouse staan transparantie en betrouwbaarheid centraal. Toch horen we af en toe dat mensen online worden benaderd door partijen die zich ...
Lees meer
02 april, 2025

Verkopen of blijven verhuren? Waarom de keuze niet altijd zo logisch is als het lijkt.

De afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest die invloed hebben op de vastgoedmarkt en de positie van particuliere woningverhuurders. ...
Lees meer