Wat te doen bij lekkage

Leidingwerk
Draai allereerst zo snel mogelijk de hoofdkraan dicht. Deze is vaak te vinden bij de watermeter in de woning of in de meterkast. Zet de kranen op de benedenverdieping (indien die er is) open om overtollig water uit leidingen te verwijderen. Dweil het water zo veel mogelijk op om gevolgschade te voorkomen. Meld de lekkage bij de verhuurder/beheerder zodat er een monteur ingeschakeld kan worden.

Riolering/afvoer
Wordt de lekkage veroorzaakt door een verstopping? Dan dient eerst de verstopping verholpen te worden. Kijk hiervoor bij de vraag “Wat te doen bij een verstopping”. Indien geen sprake is van een verstopping of de oorzaak niet vastgesteld kan worden dient de lekkage gemeld te worden aan de verhuurder/beheerder, inclusief een foto/video waarop duidelijk te zien is waar de lekkage precies zit.

Lekkage bij neerslag
Deze lekkage dient per omgaande gemeld te worden bij verhuurder/beheerder. Bij lekkage aan het dak is de oorzaak vaak een verstopte hemelwaterafvoer/dakgoot. Het vrijhouden van de hemelwaterafvoer is de verantwoordelijkheid van een huurder. Daarom is het belangrijk om twee keer per jaar de dakgoten en hemelwaterafvoeren te controleren en schoon te houden.

Meer van onze blog:

Omgeving Eindhoven, bij blog over update box 3
24 december, 2024

Het is (helaas) weer tijd voor een update over box 3

De gemoederen rond box 3 blijven ons, de wetgever en de belastingdienst bezighouden. Tot december was de wetgever voornemens om per 1-1-2027 te ...
Lees meer
06 december, 2024

Huurverhoging na 2024, een studie op zich 

Een pakkend voorbeeld van overregulering? Ik som hieronder even een aantal factoren op die van invloed zijn op de huurverhoging van woningen in ...
Lees meer